Over ons

‘Altijd voldoen aan de verwachting van de klant’

Adcuras is een kleinschalig, in Breda gevestigd, organisatieadviesbureau. Wij zijn met name actief in Nederland ten zuiden van de lijn Amsterdam – Almere – Apeldoorn. Onze dienstverlening richt zich met name op  de gebieden Kwaliteit en Beleid binnen de sectoren Zorg en Welzijn. Door onze jarenlange ervaring kunt u bij ons terecht voor het behalen van een kwaliteitscertificaat, het ontwikkelen van een kwaliteitsmanagementsysteem, ondersteuning bij toezichtstrajecten, het vormgeven van uw beleid, het inrichten van uw bedrijfsprocessen, het trainen van uw medewerkers op het gebied van kwaliteit, het tijdelijk vervangen van uw (kwaliteits)manager, het ondersteunen bij contractonderhandelingen met zorgverzekeraars, zorgkantoren en gemeenten, etc.

Wij staan voor:

  • Samenwerking
  • Praktische oplossingen
  • Prettige en langdurige klantrelatie
  • Vakinhoudelijke kennis
  • Snelle communicatie
  • Uitstekend netwerk

Corné Adriaansen

Na enige jaren als leidinggevende/manager bij een zorgverzekeraar en thuiszorgorganisatie gewerkt te hebben, is Corné meer dan veertien jaar geleden zijn activiteiten als adviseur Kwaliteit en Beleid gestart. In die jaren heeft hij veel ervaring opgedaan op onder andere het gebied van kwaliteitscertificeringen, is lid geweest van het Centraal College van Deskundigen Zorg en Welzijn (HKZ), verzorgt met enige regelmaat trainingen voor Koninklijke NEN en is lid van de Nederlandse Normcommissie ‘ISO 9001 voor de Zorg’ (NEN EN 15224). Sinds januari 2019 mag hij zich directeur/eigenaar noemen van organisatieadviesbureau Adcuras. ‘Hou het eenvoudig’, ‘kwaliteit is niets meer of minder dan reguliere bedrijfsvoering’ en ‘investeren in kwaliteit kost geld, niet investeren in kwaliteit kost kapitalen’ zijn uitspraken die het advieswerk van Corné kenmerken.

Naast zijn werkzaamheden als adviseur is Corné als docent en onderwijsontwikkelaar werkzaam binnen de Avans Hogeschool in Breda.

Stefan Sterrenberg

Stefan heeft ruim 20 jaar ervaring als kwaliteitsadviseur in de zorg. Na zijn studie beleids- en organisatiewetenschappen in Tilburg, werkte hij onder andere in de jeugdzorg, de GGZ en bij de GGD. In die tijd was hij ook lid van het Centraal College van Deskundigen Zorg en Welzijn.

Sinds 2017 is Stefan actief als zelfstandig (interim) adviseur, auditor, (incident)onderzoeker en trainer. In deze rol adviseert en ondersteunt hij organisaties in zorg en welzijn bij kwaliteitsvraagstukken, organisatieontwikkeling en certificeringen. Stefan is door het NNK/ EOQ gecertificeerd als Quality Manager.

Petra Verstraten

In de loop der jaren heeft Petra zich in een breed veld binnen de gezondheidszorg en het bedrijfsleven kunnen en mogen bekwamen binnen diverse audit- en managementfuncties. Met een achtergrond in de gezondheidszorg heeft zij in de loop van vele jaren heeft zij zich steeds meer begeven op het gebied van kwaliteitsborging, een rol en functie die haar op het lijf geschreven is. Petra haar drijfveer is organisaties te bewegen om niet alleen een gewenst kwaliteitscertificaat te behalen, maar het kwaliteitsmanagementsysteem zó te implementeren dat het helpt om de prestaties van de organisatie te verbeteren.  Voor de managers meer (stuur)informatie, voor de medewerkers praktische handvaten voor hun dagelijkse werk. Dat is waar zij elke dag met veel energie voor gaat! 

Petra is tevens eigenaresse van Hoge Heren Adviesmanagement Hoge Heren Adviesmanagement is een kleinschalige organisatie die zijn eerste stappen heeft gezet in 2016. Zij zijn actief op verschillende (zorg) gerelateerde gebieden waaronder kwaliteitsborging, informatiebeveiliging en interim management.

Mark van Zandvoort

Mark is opgeleid als verpleegkundige niveau 6 en bedrijfsverpleegkundige/ergonoom. Sinds 1997 is hij als zelfstandig ondernemer actief, vanaf 2013 in de extramurale gezondheidszorg. In de periode 2013 tot 2022 is Mark bestuurder geweest van een thuiszorgorganisatie in Oss. In die periode heeft Mark veel ervaring opgedaan op het gebied van ondernemerschap in de zorg, kwaliteitswetgeving, toezicht door de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd en contracteringen met onder andere zorgverzekeraars tot het leveren van zorg in natura. De combinatie van ‘het werkveld’ en het acteren op bestuursniveau maakt dat Mark op diverse terreinen organisaties bij kan staan. Zoals Mark het zelf formuleert ‘doordat ik zelf met de voeten in de klei heb gestaan, ben ik een man van de praktijk die dicht bij de organisatie en de zorgvrager staat’.

Marijke Adriaansen-Broos

Marijke, echtgenote van Corné, heeft een administratieve opleiding genoten en heeft inmiddels ruim 25 jaar werkervaring binnen het Ministerie van Financiën. Vanuit die achtergrond is zij binnen Adcuras verantwoordelijk voor de financiële administratie en ondersteunt zij onze organisatie bij diverse administratieve werkzaamheden.