Over ons

‘Altijd voldoen aan de verwachting van de klant’

Adcuras is een kleinschalig, in Breda gevestigd, organisatieadviesbureau. Wij zijn met name actief in Nederland ten zuiden van de lijn Amsterdam – Almere – Apeldoorn. Onze dienstverlening richt zich met name op  de gebieden Kwaliteit en Beleid binnen de sectoren Zorg en Welzijn. Door onze jarenlange ervaring kunt u bij ons terecht voor het behalen van een kwaliteitscertificaat, het ontwikkelen van een kwaliteitsmanagementsysteem, ondersteuning bij toezichtstrajecten, het vormgeven van uw beleid, het inrichten van uw bedrijfsprocessen, het trainen van uw medewerkers op het gebied van kwaliteit, het tijdelijk vervangen van uw (kwaliteits)manager, het ondersteunen bij contractonderhandelingen met zorgverzekeraars, zorgkantoren en gemeenten, etc.

Wij staan voor:

  • Samenwerking
  • Praktische oplossingen
  • Prettige en langdurige klantrelatie
  • Vakinhoudelijke kennis
  • Snelle communicatie
  • Uitstekend netwerk


Corné Adriaansen

Na enige jaren als leidinggevende/manager bij een zorgverzekeraar en thuiszorgorganisatie gewerkt te hebben, is Corné meer dan veertien jaar geleden zijn activiteiten als adviseur Kwaliteit en Beleid gestart. In die jaren heeft hij veel ervaring opgedaan op onder andere het gebied van kwaliteitscertificeringen, is lid geweest van het Centraal College van Deskundigen Zorg en Welzijn (HKZ), verzorgt met enige regelmaat trainingen voor Koninklijke NEN en is lid van de Nederlandse Normcommissie ‘ISO 9001 voor de Zorg’ (NEN EN 15224). Sinds januari 2019 mag hij zich directeur/eigenaar noemen van organisatieadviesbureau Adcuras. ‘Hou het eenvoudig’, ‘kwaliteit is niets meer of minder dan reguliere bedrijfsvoering’ en ‘investeren in kwaliteit kost geld, niet investeren in kwaliteit kost kapitalen’ zijn uitspraken die het advieswerk van Corné kenmerken.

Naast zijn werkzaamheden als adviseur is Corné als docent en onderwijsontwikkelaar werkzaam binnen de Avans Hogeschool in Breda.


Stefan Sterrenberg

Stefan heeft ruim 20 jaar ervaring als kwaliteitsadviseur in de zorg. Na zijn studie beleids- en organisatiewetenschappen in Tilburg, werkte hij onder andere in de jeugdzorg, de GGZ en bij de GGD. In die tijd was hij ook lid van het Centraal College van Deskundigen Zorg en Welzijn.

Sinds 2017 is Stefan actief als zelfstandig (interim) adviseur, auditor, (incident)onderzoeker en trainer. In deze rol adviseert en ondersteunt hij organisaties in zorg en welzijn bij kwaliteitsvraagstukken, organisatieontwikkeling en certificeringen. Stefan is door het NNK/ EOQ gecertificeerd als Quality Manager.


Marijke Adriaansen-Broos

Marijke, echtgenote van Corné, heeft een administratieve opleiding genoten en heeft inmiddels ruim 25 jaar werkervaring binnen het Ministerie van Financiën. Vanuit die achtergrond is zij binnen Adcuras verantwoordelijk voor de financiële administratie en ondersteunt zij onze organisatie bij diverse administratieve werkzaamheden.